طبق گزارشات به دست آمده به این نتیجه رسیدهایم که یکی از پرتکرارترین کلاهبرداریهای اینترنتی، کلاهبرداری از طریق ایمیل یا پیامک است. در این نوع کلاهبرداری، افراد کلاهبردار اغلب به شما ایمیل یا پیامکی ارسال میکنند که ادعا میکنند شما برنده یک جایزه بزرگ شدهاید و برای دریافت جایزه نیاز به اطلاعات حساب بانکی یا اطلاعات شخصی دارند. این ایمیلها و پیامکها به نظر معتبر میرسند و افراد را به ارسال اطلاعات شخصی و حساس ترغیب میکنند که در نتیجه میتواند منجر به سرقت هویت و یا پول شما شود. بنابراین، همیشه باید محتوای ایمیلها و پیامکهایی که دریافت میکنید را با دقت بررسی کنید و هرگز اطلاعات حساس خود را ارسال نکنید.
سؤال اغلب کاربران از کارشناسان ما در چکاوک شهر این است که کلاهبرداری اینترنتی چیست و چگونه باید از وقوع این جرائم جلوگیری کرد؟
رئیس مرکز پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا طی مصاحبهای که با خبرگزاری ایسنا داشته، روی این موضوع تأکید داشتند که اغلب افراد مجرم افکار عمومی را مورد تحلیل و بررسی قرار داده و مطابق این افکار، پیشنهاداتی را از طریق ایمیل یا پیامک به افراد مختلف ارائه میدهند. از طرفی مجرمان خود را به خاطر مبالغ اندک در معرض خطر قرار نمیدهند.
با توجه به موارد گفته شده توصیه میکنیم به افراد ناشناس و غریبه به هیچ عنوان اعتماد نکرده و اطلاعات شخصی خود را در اختیار آنها قرار ندهید.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع کلاهبرداری اینترنتی، میتوانید به بخش لیست سایت های کلاهبردار طبق تحقیقات چکاوک شهر مراجعه کنید.
کلاهبرداری اینترنتی چیست
کارشناسان ما در بخش کلاهبرداری چکاوک شهر بعد انجام تحقیقات زیاد به این نتیجه رسیدهاند که کلاهبرداری اینترنتی یا اینترنت پراکنده، نوعی کلاهبرداری است که با استفاده از اینترنت و فضای مجازی انجام میشود. افرادی که به عنوان کلاهبرداران اینترنتی شناخته میشوند، با استفاده از تقلب و فریب، سعی در گول زدن و سرقت اطلاعات شخصی یا مالی افراد دارند. این اقدامات میتواند شامل ایجاد وبسایتهای تقلبی، ارسال ایمیلهای متقلب، فریبنده یا حتی ایجاد برنامههای مخرب برای نفوذ به سیستمهای کاربری شود. اهداف کلاهبرداری اینترنتی شامل سرقت اطلاعات شخصی، پسوردها، اطلاعات بانکی و یا ایجاد آسیب به سیستمهای کامپیوتری میباشد.
نکات مهم درباره پیشگیری از کلاهبرداری با استفاده از پیامک
برای پیشگیری از کلاهبرداری با استفاده از پیامک، میتوانید به نکات زیر توجه کنید:
۱. عدم اعتماد به پیامکهای ناشناس: هرگز به پیامکهای ارسالی از شمارههای ناشناس اعتماد نکنید و اطلاعات شخصی یا حساس خود را ارسال نکنید.
۲. عدم کلیک بر لینکهای مشکوک: اگر پیامکی حاوی لینک مشکوک یا غیرمعتبر است، آن را باز نکنید و بر روی لینک کلیک نکنید.
۳. عدم ارسال اطلاعات شخصی: هرگز اطلاعات حساس خود را از طریق پیامک ارسال نکنید، مانند اطلاعات بانکی یا شماره کارت بانکی.
۴. استفاده از فیلترهای ضد پیامکهای اسپم: اگر امکان دارد، از فیلترها و برنامههای ضد پیامکهای اسپم برای جلوگیری از دریافت پیامکهای کلاهبرداری استفاده کنید.
۵. گزارش کلاهبرداری: در صورت دریافت پیامک کلاهبرداری، آن را به مراجع مربوطه گزارش دهید تا اقدامات لازم برای جلوگیری از این نوع فعالیتها انجام شود.
به عنوان نکته پایانی در نظر داشته باشید به محض نصب پیامک مجرمانه به سرعت اینترنت تلفن همراه خود را قطع کنید تا مجرمان از طریق پیامک به اطلاعات حساب شما دسترسی نداشته باشند. این نکته را فراموش نکنید فضای مجازی همان طور که میتواند انجام امور روزمره را برای شما آسان کند، در صورت عدم آگاهی میتواند خطرات مالی جبرانناپذیری به شما وارد کند. با انجام راهکارهای امنیتی میتوانید از بروز جرائم و کلاهبرداریهای اینترنتی جلوگیری کنید. کافیست کمی هوشیارتر عمل کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با نکات مهم در خصوص پیگیری کلاهبرداری طبق تحقیقات چکاوک شهر از مقالات ما غافل نشوید.